צילום: ויקיפדיה.
יבנה – רקע
העיר מהווה מוקד רחב לבנייה על פי תקן הבנייה הירוקה, כשיותר ממחצית הדירות בעיר נבנו על בסיס תקן זה. בין היתר כוללת בנייה זו מבני ציבור וחינוך דוגמת אולמות ספורט, בתי ספר, גני ילדים, מרכזים קהילתיים, בתי כנסת, מעונות יום, מרכזים מסחריים ועוד. פרויקטים אלו של בנייה ירוקה הביאו מעצבי פנים ביבנה להכיר מקרוב ולהתנסות בתחום בנייה זה, אשר מאפשר גם להם ללמוד ולהעמיק הידע המקצועי הרחב שלהם.
יבנה מתפתחת בשנים האחרונות והיא פועלת הן להרחבת יחידות הדיור שבה, זאת בנוסף לפרויקטים רבים של פינוי בינוי בהם זוכים תושבים רבים לדירות חדשות. אלו מאפשרות לתושבים חדשים וותיקים לעצב מחדש את בתיהם כשרבים מהאנשים בוחרים לעשות כך יחד עם מעצב פנים.
סמל העיר העדכני של העיר אומץ בשנת 1987 ונוצר על ידי הצייר דן ריזינגר. בסמל ניתן להבחין בשלושה אלמנטים מרכזיים. העבר – מסומל באמצעות שלוש כיפות שאחת מהן מסמלת את קבר רבן גמליאל, ההווה – בדמות הספר הפתוח שמסמל את נושא החינוך וההעשרה התרבותית של העיר והעתיד – מתבטא בשמש העולה המסמלת פיתוח, עלייה ושגשוג. קווי המתאר של הכיפות נצבעו בצבעי כחול וכתום. הכחול מייצג את הקרבה לים, לנחל שורק ונחל יבנה והכתום את צבע אדמת החול עליה העיר נמצאת.
עיצוב פנים עם אלמנטים "יבניאלים של כחול וכתום"
הבחירה בצבעי הכחול והכתום בסמלה של העיר יבנה מאפשר לנו לגעת בשילוב של אותם צבעים בכל הנוגע לעיצוב פנים של חללים שונים.
הצבע הכחול מהווה את אחד מהצבעים המבוססים בטבע ולו השפעה מרגיעה. הכחול מעניק בחלל תחושת קרירות ולכן יש לעשות בו שימוש מושכל, נכון ומדוד וזאת בכדי לא להעניק לחלל תחושת קרירות רבה מידי.
לרבים מהאנשים צבע כחול בחלל יזכיר אלמנטים של שמיים, מים, ים ועיניים כשבאופן כללי ניתן להגדירו כצבע שמח. את הצבע ניתן לשלב עם צבעים נוספים מעולם הטבע, בין אם בגוונים טבעיים של חום, ירוק, בז' וצהוב ואף הצבע הלבן אשר ביכולתו להדגיש את הנוכחות הכחולה.
בחללים רבים שעברו תחת ידם של מעצבי פנים, ניתן להבחין באלמנטים של כחול בחלל זאת תוך שילוב של ספות וכורסאות המרופדות בבד כחול. בתחום האביזרים ניתן לשלב כלי קרמיקה צבועים כחול אפור יחד עם עיטורים לבנים. בנוסף, ניתן לשלב את הצבע גם בצביעה של קיר בכחול כשלצידו פאה לבנה – מה שמייצר יחדיו מראה מפואר, חושני ועמוק.
הצבע הכתום נחשב גם כן כצבע משמח והוא לבטח צבע ייחודי ובולט במשפחת הצבעים החמים. את הכתום ניתן לשלב בחללי המטבח ואף בחדרי השינה וגם אז יש וחשוב לעשות השימוש בצבע במידה כ"כתם" של צבע ולא כצבע דומיננטי בחלל.
בחללים ובתים בהם הקירות צבועים בגוונים בהירים של לבן, אפור וצבע שמנת יש וניתן להוסיף לחלל מספר פרטי עיצוב כתומים אשר יעניקו את אותו טאצ' צבעוני ונועז לחלל. בסלונים לבנים בעלי חיפוי של פרקט עץ ניתן לשלב את הצבע באמצעות כריות כתומות על ספה אפורה ולחלופין לעשות שימוש בעציץ של צמח כתום במרכז השולחן.